Als dochter van een voormalig dierenartsassistente is de liefde voor dieren mij met de paplepel ingegoten. Er waren altijd honden, katten, cavia’s, konijnen, hamsters, ratten, konijnen, vogels etc. om mij heen. En als kind speelde ik het liefst dierenarts. Vanaf een leeftijd van 7 jaar spelen paarden een centrale rol in mijn leven. Na een jaartje les op de manege kreeg ik al gauw mijn eerste verzorgpony waar ik vanaf dat moment dagelijks op de fiets naartoe ging. Vanaf mijn 14e jaar kreeg ik eindelijk na jaren hopen en wensen mijn eerste eigen pony waarmee ik een intens sterke band had en waarmee ik de mooiste avonturen beleefde.

Na wat omwentelingen op studie en carrière gebied besloot ik op mijn 23e dat het tijd was om mijn hart te volgen en te doen wat ik altijd al wilde doen. Namelijk met dieren werken! Hoe en wat wist ik nog niet precies. Totdat ik ’toevallig’ iets las over natuurgeneeskunde bij dieren en via via op de site van opleidingsinstituut ‘Silverlinde’ terecht kwam. Waar ik me vervolgens direct heb ingeschreven voor de 5 jarige hbo opleiding tot Veterinair Natuurgeneeskundig Therapeut. Omdat dit best een lange weg was, besloot ik er nog een verkorte opleiding tot dierenartsassistente/ paraveterinair naast te doen. Met het idee daardoor nog sneller in de praktijk te kunnen werken met dieren. Tijdens mij stage en werk bij zowel een holistische als een reguliere praktijk heb ik een hoop ervaring opgedaan. Uiteindelijk heb ik afscheid genomen van dit beroep en ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Na mijn afstuderen aan de Silverlinde ben ik mij meer gaan ontwikkelen door verder te studeren.

Ik  deed de cursus Conectie sensor en de Lecher antenne bij Eric Laarakker. Hierdoor kan ik metingen doen, wat erg handig is wanneer ik een bepaald middel in wil zetten of meer informatie wil achterhalen over de klachten van een dier.

Hierna volgde ik de opleiding tot Craniosacraal therapeut voor paarden aan de Hipposofia Academie. Tijdens deze studie kwamen naast het vak tot Craniosacraaltherapeut veel andere interessante onderwerpen op het gebied van paardenwelzijn aan de orde en raakte ik mateloos geïnteresseerd in het onderwerp Biomechanica.

Ook maakte ik daar kennis met Karin Leibrandt, oprichtster van de opleiding tot revalidatie trainer, Equicare plus. En schrijfster van het boek; ‘Je paard succesvol trainen.’ Dit boek heb ik letterlijk stukgelezen! Een paar jaar later, nadat mijn huidige paard Mattie oud genoeg was, startte ik daar met de opleiding. Inmiddels hebben Mattie en ik ‘ons’ diploma niveau 2, richting sport in the pocket! En gaan wellicht in de toekomst nog wel door naar niveau 3 en 4.

Tijdens de theorielessen van Karin heb ik een hoop belangrijke inzichten opgedaan. Een belangrijke rode draad door haar lessen was de functie en het belang van het fascia (bindweefsel). Het leek me geweldig om hier tijdens mijn behandelingen van paarden meer technieken voor in te kunnen zetten.

Tot mijn grote geluk startte er bij Equicare-plus een opleiding tot myofasciaal release therapeut, die ik met veel plezier en succes heb afgerond.

Dit heeft mijn werkveld meer verbreed. Doordat ik op een zachte manier de diepte in kan en handig ben in het afstemmen en invoelen (Craniosacraal). En daarnaast ook stevige technieken in kan zetten om op de oppervlakkige én dieper gelegen Fasciale lagen in te werken ben ik in staat om heel veel soorten klachten met succes aan te pakken en op te lossen. Ook zet ik revalidatie training in om de eigenaren zelf handvaten te geven om hun paard fysiek gezond te houden. En natuurlijk ben ik ook mijn ‘roots’ als natuurgeneeskundige niet vergeten. Daardoor ben ik goed in staat om mee te denken op het gebied van gezondheidsklachten, meet ik kruiden en supplementen door en weet ik wanneer ik door moet  doorverwijzen naar een dierenarts of specialist op een ander gebied.